Pet Medication Side Effects & Drug Detox

Metacam
Posted by Heather (Fayetteville, Ga) on 06/18/2013
0 out of 5 stars

My cat Limpy was given one Metacam injection after having a few bad teeth pulled. She came home and was eating and feeling good but with in a week she stopped eating. The vets found Fuild all in her chest but no signs of cancer. Sadly she passed a few days later. I had no idea there were so many reports about the side effects of Metacam. There is a web site called Metacam kills.com. I will always believe this drug killed my cat. The vets are so misguided by the drug companies and seem to be more interested in padding their wallets. I lost the best cat I have ever known because of the vets and this drug Metacam.


Metacam
Posted by Norma (North Vancouver, BC) on 06/07/2009
0 out of 5 stars

I had a 11 year old Rough collie with very bad arthritis. I had had him on Recovery for a year and a half but he was getting worse with age. I decided to try Metacam even though I had been very nervous about it. Within 10 days he became very ill - and I rushed him to the Vet. His heart rate was a way up and his gums were very pale. He ended up in the Critical Care unit and was diagnosed with ulcers and he had vomited and ingested and had pneumonia and partial bloat which they had to wait out because of his condition.

My Collie came home with many meds and he did recover. I had him on something to coat his stomach but within 2 months he had bloat again and had to be put down. I will never again put a dog on Metacam. I do not recall the measurement for Metacam but it was whatever was recommended for his weight.


Metacam
Posted by Dalia (Winchester, United Kingdom)
0 out of 5 stars

Re: Metcam (allergic reaction). I had Teddy, a 2 year old pekingese who put his back out. The vet injected him with Metacam and within hours he had breathing problems and the next morning he died. The vet admitted the death was caused by an allergic reaction to the Metacam and he did what he could to counter balance the reaction but to no avail. Has anyone else had this problem?